Karabiberli Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı...

Arpa şehriye öğrencilik yıllarımdan kalan en güzel damak alışkanlığım. Sevgili arkadaşım Nermin in vize zamanlarında hemen hazır ettiği bizimde afiyetle mideye indirdiğimiz Arpa Şehriye pilavını bugün türlü halleriyle deniyorum. Karabiber ve dereotuyla soğanın uyumu ise bu tarif için tek kelimeyle muhteşem.

Malzemeler

-1,5 su bardağı arpa şehriye

-1 kuru soğan

-1 havuç

-yarım demet dereotu

-1 kesme şeker

-1 çay kaşığı tuz

-2 çay kaşığı karabiber

-1,5-2 su bardağı sıcak su



Yapılışı

-Soğanı ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Dereotunuda ince kıyıp hazır ediyoruz.

-2 kaşık sıvıyağda ilk olarak soğanları hemen ardından da arpa şehriyeleri ekleyerek renkleri hafif dönene kadar kavuruyoruz.

-Rengi kararmadan dönen şehriyelerin içine havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. İçine 1 kaşık karabiberi ve tuzu da ekleyip suyla buluşturuyoruz.

-Kapağını kapattığımız pilavı arada kontrol ederek suyu çekene dek pişiriyoruz.

-Pişmesine 1-2 dakika kala dereotunu ve kalan karabiberi ekleyip hafif karıştırıyor ve pişmesini bekliyoruz.

-Demlenen pilavımızı soğuk ayranla servis yapıyor ve afiyetler dileyerek sunuyoruz:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder