TATLI EKŞİ SOSLU FIRINDA HİNDİ


HİNDİ
HİNDİ YEMEKLERİ
FIRINDA HİNDİ


Bugun ki tarif mineral deposu Hindi olacak. Hindiyi tavukların güncel durumunu düşünerek baştacı yapmamız gereken  dönemlerden geçiyoruz. Tavuklara verilen gereksiz antibiyotik ve çiftliklerde uygulanan yalnış yöntemlerle malesef sağlımızı tehdit ediyor olması can sıkıcı.

Hindi de bulunan çinkonun bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve oluşan yaraların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış.Demir, fosfor ve magnezyum açısından da oldukça zengin bir gıda kaynağı olan Hindiiçin ne desek yetmez yani. Bol bol tüketmekte fayda var benden söylemesi.

Diyet yapanlar için belirtmek isterim ki 100 gr ızgara hindi etinde sadece 155 kalori. Yağ oranının düşüklüğünden bahsetmiyorum bile. Tryptophan maddesini içeren hindicik mutluluk hormonu olan seratonine dönüşerek mutluluğumuza katkıda sağlıyor.

Siz siz olun benim gibi ön yargılı davranıp yavan olduğunu düşünmeyin. Hazırladığınız soslarla şahasere dönüştereceksiniz emin olun.

Tatlı ekşi sosa gelince Çin usulu sayılmaz hatta biraz bizden müsterih olun...



Malzemeler;

2 kişilik

- 1 hindi but

- 1/2 çay bardağı zeytinyağı

- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

- 2 tatlıkaşığı bal

- 2 tatlı kaşığı hardal

- 6 tatlı kaşığı soya sos

- 2 küçük diş ezilmiş sarımsak

- 2 çay kaşığı toz şeker

- 2 tatlı kaşığı limon suyu

- Yarım çay kaşığı toz karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.

- Hindi hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.

- Hindinin tüyleri mevcutsa ocakta alazlıyoruz.

- Büyük bir tavaya 5-6 kaşık kadar sıvı yağ ekleyip arkalı önlü kızartyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli konu eti güzelce mühürlemek. Yani sürekli çevirmiyoruz. İlk önce bir tarafı iki yada üç dakika sonra diğer tarafı kızartıyoruz.

-  Kızaran hindiyi sosa buluyoruz bir güzel.

- Sosa buladığımız hindiyi bir kaşık un ile iyice unladığımız fırın poşetine koyuyoruz.

- Kalan sosu da torbaya ekleyip torbayı iyice bağlıyoruz. Torbayı bir kaç yerinden deliyoruz.

- Isınan fırına atıp iyice kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder