Mantarlı Çakma İşkembe

Adı çakma ama kendisi gerçek bir lezzet deposu.İşkembeye hayır diyemeyenler ve malum kolesterol derdinede çare arayanlar için damak çatlatan bir lezzet.Sevgili Deniz sayesinde keşfettim yıllar önce.Paylaşmak ise bu güne kısmetmiş.Denizcim güzel tarif için bir kez daha teşekkürler...

Malzemeler

- 1/2 paket istiridye mantarı

- 2 çorba kaşığı un

- 2-3 bardak et suyu eğer et suyu yoksa bulyonu eritip kullanabilirisiniz.

-2 bardak su

- Tuz

- 2 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ

 



Üzeri için,

- 2  çorba kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 2 büyük diş sarımsak

- 1 limonun suyu

- İsteğe bağlı sirke

Yapılışı,

- İlk olarak istiridye mantarlamızı temizleyip incecik doğruyoruz.

- Çorba tenceremizde ilk olarak tereyağını eritip unumuzu ekleyerek kokusu çıkana dek kavuruyoruz.

- Suyu yavaş yavaş ilave ederek hızlıca topaklanmasını önleyerek karıştırıyoruz.Topaklandımı? Çözümü kolay alın elinize blendırı çevrin bir kaç kez işlem tamam.

- Et suyumuzuda ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra yeteri miktarı (tadarak) tuzumuzu ilave ediyoruz.

- İstiridye mantarlarını ilave edip arada karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.

- Limonun suyunu sıkıp içine ezilmiş sarımsaklarımızı ekleyerek çorba için sos hazırlıyoruz. Eğer isterseniz aynı işlemi sirke ile de yapabilirsiniz.

- Tereyağını eritip içine toz kırmızı biber ilave ediyoruz.

- Ocaktan aldığımız çorbayı üzerine tereyağını gezdirerek sıcak servis yapıyoruz.Tebrikleri kabul ediniz sevdiklerinizi şımartınız:)

Not:Limon suyunu sofrada eklemeniz görüntü ve lezzet açısından daha verimli olur:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder