Otlu Hamur Kızartması Otlu PİŞİ...
Yazar
Unknown
Tarih:
Mart 04, 2013
İster hamur kızartması ister pişi diyelim lezzet aynı.Otlusunu ilk kez yapan ben son derece sevdim ve paylaşmasam olmaz diye düşündüm...
Malzemeler
-2 adet ekmek hamuru
-yarım bağ maydonoz
-yarım bağ dereotu
-Tuz
-Ayçiçek yağı
Yapılışı
-Ekmek hamurunu kendimiz yapacaksak işe bir kaç saat önceden başlamak gerek mayalanma süreci için.Bir önceki paylaşımım bu sebeble ekmek hamuru idi.
-Maydonoz ve dere otunu ince kıyıyoruz.Ekmek hamuru ile birleştirip birazda tuz ekliyoruz ve çokta söndürmeden yoğuruyoruz.
-Yağımızı kızdırıyoruz.Elimizle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızartıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder