Mısır Ekmeği...

Mısır ekmeği,mis kokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle balık için vazgeçilmez.Bu akşam canım çekince evdeki menüdede balık olmaynca mecbur patlıcana eşlik etti kendileri.Arkadaşlık konusunda ne kadar başarılı ve fedakar olduğunuda kanıtladı hani.:)Şimdi paylaşma zamanı...


Malzemeler

-60 gr tereyağı yada margarin

-3 su bardağı mısır unu

-1 su bardağı ılık su

-1 paket kabartma tozu

-1 çorba kaşığı yoğurt

-Bir tutam tuz

-Bir tutam şeker


Yapılışı

-Tereyağını yada margarini eritip soğutuyoruz.

-Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yağı ilave edip akışkan bir hamur elde ediyoruz.

-Ben kelepçe kalıp kullandım.Kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltıyoruz.

-Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.

-Kalıptaki hamuru elimizle düzeltip uzun şeritler halinde dilimliyoruz.Böylece içi daha iyi pişiyor ve piştikten sonra dilimlemek kolay oluyor.

-Üzeri hafif pembeleşince fırından alıyoruz ve ılık servis ediyoruz.Afiyetler olsun...


Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder