Kimyonlu Tavuk Çorbası...

Bu tarifi bir dergide görüp not almıştım birkaç ufak değişiklik dışında bağlı kaldım reçeteye.Biz beğendik.Bence en önemli kısmı tuz miktarı.Soya sosu olduğu için tuzunu tadıp atmak faydalı olur.Lezzet olarakta farklı şeyler denemek isteyenlere de hitap ediyor.Şu kadarını söyleyebilirim bundan sonra sıkça konuk olur benim sofralarıma.Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...


Malzemeler

-1 büyük yada 2 küçük domates rendesi

-4 kaşık zeytinyağı

-1 küçük tavuk göğüs eti

-2-3 dal taze soğan

-1 büyük diş ezilmiş sarımsak

-2,5 su bardağı tavuk suyu

-1 tatlı kaşığı soya sosu

-1 çorba kaşığı un

-1 tatlı kaşığı kimyon

-Tuz

-Kırmızı biber

-Karabiber

Yapılışı

-Domatesi rendeliyoruz.2 kaşık zeytinyağını tenceremize koyup domatesleri 1-2 dakika kadar kavuruyoruz.

-Taze soğanlarımızı incecik doğruyoruz ve ezilmiş sarımsakla birlikte domatese ilave ediyoruz.Tencerenin ağzını yaklaşık 1 dakika kapatıp daha sonra açarak 5 dakika kadar kavuruyoruz.

-Tavuk suyumuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.

-Ayrı küçük bir tavada kalan 2 kaşık zeytinyağımızı ısıtıp tavuk etimizi minik minik doğrayarak soteliyoruz.Bu bölümde yüksek ısı daha mantıklı,tavuklar düşük ısıda sulanabilir ve zamanınızı fazlaca alabilir.

-Sotelenen tavuklara tuz,karabiber,kırmızıbiber,ve kimyonu ilave ediyoruz.Yaklaşık 1 dakika daha soteleyip ocaktan alıyoruz.

-Kaynamış olan çorbamızıda kapatıyoruz.Tavuklarımızı çorbamıza ilave edip kapağını yaklaşık 5 dakika kadar kapalı tutup sıcak servis ediyoruz.Afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder