Mantarlı Karnabahar Graten

Çiğ hali oldukça masum görünen ancak haşlanınca kokusuyla içimizi bayan sevgili karnabahrın bu hali bence çok yakışıklı:) Haşlama suyuna bir iki damla sirkebiraz azaltıyor bu kokusal vaziyeti.Her faydalı şey gibi sebzegillerin bu nadide çiçeğide pek sevilmez.Ancak birde böyle deneyin derim ben.Kimbilir belki barışırsınız:))


Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
1 yada 2 tane taze soğan
10-12 adet kültür mantarı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1/2 muskat rendesi(Kendisi için aromatik yavru hindistan cevizi diyebilirim.eğer evde varsa kullanabiliriz)
2 kaşık un
2 kaşık sıvıyağı(eğer ağır olmaz derseniz tabiki tereyağı)
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı kaşar peyniri




Yapılışı

-Karnabaharımızı ayıklayıp küçük çiçeklere ayırıyoruz.Güzelce yıkadıktan sonra bir tencerede üzerini örtecek miktarda su ile haşlıyoruz.

-Mantarlarımızı ayıklayıp yıkadıktan sonra dilimliyoruz.

-Taze soğanlarımızın beyaz kısımlarını küçük küçük dilimliyoruz.

-Bir tavada mantarlar ve taze soğanları 1-2 dakika soteliyoruz.Mutlaka tuz ve karabiber ekliyoruz.Bu kısım keyfinize kalmış, ister bir çay kaşığı ,ister daha az:)Bu arada fırınımızı 180 derecye ayarlayıp ısıtıyoruz.

-Ayrı küçük bir tencerede 2 kaşık sıvıyağımızla unu kavurup sütümüzü yavaş yavaş ilave ederek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.

-Karnabaharlara iyi davranıp dağıtmadan süzüyoruz.Sulu kalmaması gerekiyor.

-Küçük bir kalıp yada borcama karnabaharlarımızı güzelce diziyoruz.Üzerine bir tutam tuz serpip mantarlı karışımı ilave ediyoruz.Eğer evde bulunuyorsa muskatıda rendeliyoruz ve üzerine serpiyoruz.

-Geldik son hamleye beşamel sosu üzerine döküp kaşarımızıda serptikten sonra doğruca fırınla buluşturuyoruz.Üzeri kızarana dek 180 derece fırında pişirip afiyetle midemizle buluşturuyoruz.... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder