Susamlı Simit

Okul yıllarımda ev arkadaşım Nerminin yaptığı mis gibi kurabiyedir bu simitler.Uzun süre dayanması bize öğrenciyken hem kolaylık sağladı hem tembellik yapıp yemek yapmadığımız zamanlarda imdadımıza çay ile eşlik ederek koştu.Nermincimle biraz uzak olsakta ne güzel ki irtibatımız hiç kopmadı.Zaten önemli olan mesafeler değil dostluklar...

1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
1 yumurtanın sarısı içine ,beyazı ise dışana:)
1 çay bardağı susam

Yapılışı;

-Yoğuracağımız kaba sırasıyla oda sıcaklığındaki margarini,yoğurdu,yumurta sarısı,sıvıyağı,tuzu,kabartma tozunu ve alabildiğince unu koyup yoğuruyoruz.

-Kulak memesi kıvamına gelene dek( 5-6 dakika) yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp küçük simitçikler oluşturuyoruz.Eğer isterseniz farklı şekilde simitlerde yapabilirsiniz...

-Yaptığımız simitçikleri önce ayırdığımız yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.Tüm hamur bitince önceden 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder