Benim için namı kesinlikle hasta çorbasıdır.Özellikle Kış aylarında sürekli kendimi üşütüp yatağa düşmeyi başardığım için fazlaca yaptığım bir çorbadır.Osmanlı mutfağının mirası olarak Türk mutfağındada bolca yer edinmiştir şehriyecik:)Bazen arpa şehriye ile de yapsam da aslı kesinlikle tel şehriyedir.İşte tarif...
-1,5 çay bardağı tel şehriye
-2 adet tavuk but
-1 adet havuç
-1 defne yaprağı
-Bir kaç parça pırasa
-Tuz
- Limon
-İsteğe bağlı karabiber
Yapılışı
-Tavukları yıkayıp bir tencereye alıyoruz.Defne yaprağı bir kaç parçaya bölünmüş havuç ve pırasalar eşliğinde kaynatıp suyunu bir güzel çıkarıp tel süzgeçten geçiriyoruz.
-Hazırladığımız tavuk suyuna şehriyeli atıp kaynamaya bırakıyoruz.
-Ayrı bir yerde tavuklarımızı derilerinden arındırın didikliyoruz.
-Kaynamakta olan çorbamıza tuz ile birlikte ilave ediyoruz..
-5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.İşte bu kadarcık...
Üzerine limon ve karabiber eklemeyi ise asla ihmal etmiyoruz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder