Şehriyeli Tavuk Çorbası

Benim için namı kesinlikle hasta çorbasıdır.Özellikle Kış aylarında sürekli kendimi üşütüp yatağa düşmeyi başardığım için fazlaca yaptığım bir çorbadır.Osmanlı mutfağının mirası olarak Türk mutfağındada bolca yer edinmiştir şehriyecik:)Bazen arpa şehriye ile de yapsam da aslı kesinlikle tel şehriyedir.İşte tarif...

Malzemeler

-1,5 çay bardağı tel şehriye

-2 adet tavuk but

-1 adet havuç

-1 defne yaprağı

-Bir kaç parça pırasa

-Tuz

- Limon

-İsteğe bağlı karabiber

Yapılışı

-Tavukları yıkayıp bir tencereye alıyoruz.Defne yaprağı bir kaç parçaya bölünmüş havuç ve pırasalar eşliğinde kaynatıp suyunu bir güzel çıkarıp tel süzgeçten geçiriyoruz.

-Hazırladığımız tavuk suyuna şehriyeli atıp kaynamaya bırakıyoruz.

-Ayrı bir yerde tavuklarımızı derilerinden arındırın didikliyoruz.

-Kaynamakta olan çorbamıza tuz ile birlikte ilave ediyoruz..

-5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.İşte bu kadarcık...

Üzerine limon ve karabiber eklemeyi ise asla ihmal etmiyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder